keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Microwave Cooking

En muista oonko täällä aikaisemmin avautunut aiheesta nimeltä poikien mikronkäyttö. Nähän siis ilmeisesti rakastaa tuota mikroaaltouuniksikin kutsuttua kapistusta, ja se onkin päivittäisessä käytössä. Useimmat mun tuntemat ihmiset (tai ainakin suomalaiset) käyttää mikroa kahteen tarkoitukseen a. ruuan lämmittämiseen sekä b. ruuan sulattamiseen. Näiden toimintojen lisäksi pojat on erityisen viehättyneitä ruuan kypsentämiseen mikrossa! Mikrossa on kokattu mm. perunoita, kananmunia, kanaa!, tietenkin vihanneksia, omenia... mitäpä siellä ei voisi valmistaa.

Olenkohan puolen vuoden aikana syönyt kaksi kertaa kattilassa keitettyjä perunoita? Toisella kerralla mä tungin ne sinne kattilaan, ja toisella kerralla Markilla oli varmaankin joku tilapäinen mielenhäiriö, kun se päätti mikron sijaan valmistaa ne kattilassa. Muutenhan siis perunat laitetaan lautaselle, tökätään niihin muutama reikä, laitetaan mikroon, ja kappas kohta meillä onkin sit kypsiä perunoita (mausta en sitten sanokaan mitään).

Tapaus kana sattui grillailun yhteydessä, kun kana oli loistavasta kypsennys yrityksestä huolimatta jäänyt raa'aksi. Olisi ollut liian loogista laittaa ne kanat takaisin sinne grilliin, joten ne sitten laitettiin sen sijasta mikroon ja kypsennettiin siellä loppuun. Tarviiko edes sanoa, että mä kaikessa hiljaisuudessa jätin kanani syömättä.

Jos joku nyt innostui tästä mikrossa kokkailusta, niin nyt vuorossa olisi ohje "keitetyille" kananmunille.

 Eli täällä myydään tähän tarkoitukseen varta vasten tehtyjä kuppeja. Parhaan tuloksen saa, kun siroittelee hieman suolaa kupin pohjalle, jonka jälkeen kananmuna rikotaan kuppiin ja kupin kansi laitetaan kiinni.


Sitten kuppi laitetaan mikroon noin minuutiksi. Aikahan tietenkin riippuu siitä haluaako munansa kovaksi keitettynä vai hieman löysempänä mallina.


Lopuksi kuppi otetaan mikrosta ja muna kaavitaan kupista ulos. Tadaa, nyt muna on valmis nautittavaksi.


Pelottavinta tässä on se, että ruuanvalmistus mikrossa on mulle jo ihan normaalia. Lupaan kuitenkin Suomessa valmistaa ne perunani ihan kattilassa, sekä kanan kypsennys ei varmasti tule tapahtumaan mikrossa. Ja en aio raahata itselleni Suomeen noita "munakuppeja". Nyt käsipystyyn, jos Suomestakin löytyy ihmisiä, jotka valmistavat esim. "keitetyt" kananmunat sekä perunat mikrossa.

p.s. En enää yhtään ihmettele, miten jollain on tullut joskus mieleen esim. kuivata märkä kissa mikrossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti